Kořen pampelišky likviduje rakovinné buňky aniž by poškozoval zdravé buňky. Užívá se ve formě čaje, který se připravuje ze sušeného pomletého kořene. Návod: 1 až 2 čajové lžičky kořenu (podle chuti a závažnosti onemocnění) se zalijí ¼ l vroucí vody a nechají vyluhovat cca 15 minut. Čaj se pije 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců podle toho, jak pokračuje úspěšnost léčby. Pampelišky obsahují mimo jiné látky, které podporují růst nebo aktivitu střevní mikroflóry, dále látky s antiparazitním účinkem, a v neposlední řadě rostlinná antibiotika.
Historie nás učí, že rostliny zvláště bylinky byly, jsou a budou důležitým léčebným prostředkem. Nicméně ve fy Masáže Kroměříž jsme přesvědčeni, že rozhodující roli pro celkový zdravotní stav člověka hraje víceméně stav jeho psychiky.